Economice Ministerul Mediului va finaliza până la 30 noiembrie 2020 opțiunile strategice pentru politica forestieră a României pentru următorii 10 ani

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a început procesul de fundamentare a opțiunilor strategice pentru dezvoltarea politicii forestiere a României pentru următorii 10 ani. Demersul se va finaliza cu cel mai actualizat document care va include opțiunile factorilor interesați din sector în ceea ce privește politica publică ce ar trebui să fie aplicată de autoritatea centrală în următoarea decadă.

Astfel, pentru elaborarea documentului strategic, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va primi sprijinul a peste 200 de experți, care s-au alăturat acestui demers. Aceștia sunt reprezentanți ai universităților de profil, institutelor de cercetare, ocoalelor silvice de stat și private, gărzilor forestiere, asociațiilor de proprietari de păduri, organizațiilor non-guvernamentale, dar și ai industriei de exploatare și prelucrare a lemnului.

Cei 200 de experți vor participa la discuții în cadrul a trei grupuri de lucru stabilite în acest sens: grupul socio-economic, grupul de mediu și grupul de guvernanță.

Conform calendarului de lucru, documentul privind opțiunile strategice pentru dezvoltarea politicii forestiere din următorii 10 ani va fi finalizat până în 30 noiembrie 2020. Întâlnirile grupurilor de lucru sunt programate în perioadele 7-20 septembrie 2020 și 19 octombrie – 7 noiembrie 2020. Începând cu 16 noiembrie, anul curent, documentul rezultat va fi dezbătut public.

Citeste mai multe pe:

Postari similare