Locale Apelul Innovation Fund Small Scale Projects

Comisia Europeană a lansat Programul Innovation Fund (InnovFund), Apelul Innovation Fund Small Scale Projects (InnovFund-SSC-2020), privind finanțarea proiectelor care contribuie la tranziția către o economie neutră din punct de vedere climatic.

Activități care pot fi finanțate:

- activități care sprijină inovarea în domeniul tehnologiilor și proceselor cu emisii reduse de carbon în sectoarele enumerate în anexa I la Directiva ETS (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32003L0087&qid=1592811720759&from=EN);

- activități care contribuie la stimularea construcției și funcționării proiectelor care vizează captarea și stocarea geologică a CO2 (CSC) în condiții de siguranță față de mediu;

- activități care contribuie la stimularea construcției si funcționării tehnologiilor inovatoare de energie regenerabilă și stocare a energiei.

Aplicanți eligibili: persoane juridice: entități private, entități publice sau organizații internaționale, direct responsabile pentru implementarea și gestionarea proiectului. Durată: maxim 48 de luni (4 ani) de la semnarea acordului grant.

Buget total disponibil: 100 mil Euro. Pot fi finanțate proiectele cu cheltuială de capital între 2.500.000 Euro și 7.500.000 Euro. Suma maximă a grantului este de 60% din total costuri relevante. Contribuția proprie a aplicantului și/sau a unor surse suplimentare private/publice va fi de cel puțin 40%.

Depunerea proiectelor se face electronic până la data de 10 martie 2021.

Citeste mai multe pe:

Postari similare