Economice Initiativa celor Trei Mari - dezvoltarea de proiecte strategice in sectorul energetic

Dan Dragoș DRĂGAN, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a avut o serie de întrevederi cu reprezentații EximBank și ai companiilor din domeniul energetic HIDROELECTRICA, ROMGAZ, TRANSELECTRICA, pentru identificarea unor proiecte în sectorul energetic care să poată fi finanțate din Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări (FI3M).

Inițiativa celor Trei Mări (I3M) reprezintă o bază de implementare a unor proiecte masive în domeniul infrastructurii, energiei şi digitalizării, ajutând statele din estul Europei să reducă diferenţele faţă de statele din vest contribuind astfel la întărirea securităţii la nivelul întregii Uniuni Europene.

Discuțiile au vizat condițiile de finanțare a proiectelor din Fondul de Investiții al I3M, precum și stabilirea direcțiilor concrete de acțiune pentru dezvoltarea de proiecte strategice în sectorul energetic care să poată fi supuse finanțării din acest Fond.

”MEEMA își reafirmă sprijinul pentru I3M şi pentru atingerea obiectivelor comune de extindere a infrastructurii, creșterii legăturilor de afaceri, consolidării securității energetice şi reducerii barierelor în calea unui comerţ liber, echitabil şi reciproc în Europa Centrală şi de Est ”, a declarat Dan Dragoș DRĂGAN, secretar de stat, în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Precizări cu privire la I3M - I3M reprezintă o bază de implementare a unor proiecte masive în domeniile infrastructură de transport, energie și digitalizare, ajutând statele mai puțin dezvoltate din estul Europei să reducă diferențele față de statele din vest contribuind astfel la întărirea securității la nivelul întregii Uniuni Europene.

Interconectivitatea sporită între cele 12 state participante va contribui la creșterea convergenței economice și a coeziunii între membrii Uniunii Europene, la aprofundarea integrării europene, implicit la stabilitatea și prosperitatea Uniunii, pentru dezvoltarea regiunii cuprinse între Marea Neagră, Marea Adriatică și Marea Baltică.

Statul român este reprezentat în cadrul FI3M, de Banca de Export-Import a României/EximBank S.A. În calitate de co-fondator al FI3M, EximBank va acorda suportul necesar pentru promovarea proiectelor propuse de către companiile românești în cadru I3M spre a obține finanțarea acestora.

Citeste mai multe pe:

Postari similare